Kilpailuohjeet 505

4.6.2020

PURJEHDUSOHJEET

1 SÄÄNNÖT

1.1 Kilpailussa noudatetaan Purjehduksen kilpailusäännöissä määriteltyjä sääntöjä

2 ILMOITUKSET KILPAILIJOILLE

2.1 Tiedotukset kilpailijoille pannaan viralliselle ilmoitustaululle. Sijaitsee vene-71 rannassa rakennuksen seinustalla.

3 MUUTOKSET PURJEHDUSOHJEISIIN

3.1 Mahdolliset muutokset purjehdusohjeisiin pannaan ilmoitustaululle ennen klo 8.00 voimaantulopäivänään, lukuun ottamatta kilpailun aikataulun muutoksia, jotka pannaan ilmoitustaululle ennen klo 20.00 voimaantuloaan edeltävänä päivänä.

4 MAISSA ANNETTAVAT VIESTIT

4.1 Maissa annettavat viestit nostetaan lippusalkoon.

4.2 Kun lippu AP nostetaan maissa, kilpailuviestissä AP olevat sanat ”1 minuutin” korvataan sanoilla ”aikaisintaan 30 minuutin”.

5 KILPAILUN AIKATAULU

5.1 Lauantaina 6.6.2020 ensimmäisen lähdön valmiusviesti 11:55. Tavoite ajaa 4-6 lähtöä.

Sunnuntaina 7.6.2020 ensimmäinen varoitusviesti 10:55 ja tavoite ajaa 4-6 lähtöä.                                                         Ei lähtöviestejä sunnuntaina kello 15:30 jälkeen

 

6 LUOKKIEN LIPUT

6.1 505 luokka lippuna käytetään viestilippua B.

7 RADAT

7.1 Viimeistään varoitusviestin aikaan näyttää lautakunta lähdön avaavan veneen purjenumeron (järjestys tulee olemaan pienimmästä suurimpaan kiertävänä, jos vene estyy vuorollaan olemasta avaava vene niin seuraava luettelosta, on avaava vene), kierroksien lukumäärän 2 tai 3 ja avaavan veneen vapauttamisen aika 60 sek tai 90sek.

7.2 Ratapiirrokset ovat sivuilla, jotka PO 13:n jälkeen. Ne kuvaavat radat.

8 MERKIT

8.1 Oranssin värisiä poijuja. Lautakunnan aluksessa oranssi lippu ja lähtö ja maalimerkki punainen lippu.

9 LÄHTÖ

9.1 Purjehdukset lähetetään käyttämällä sääntöä PKS 26.

9.2 Lähtölinja on kilpailulautakunnan aluksesta oikealla olevan salon, jossa on punainen lippu ja paarpurin halsille lähtevän avaavan veneen perässä ajavan kumiveneen perään jossa on punainen lippu muodostuva linja. Lähtölinjan pituudeksi muodostuu lähtöviestin jälkeen avaavan veneen perässä ajavan kumiveneen kulkema matka. Lähtölinjaa avaava vene purjehtii 60 tai 90 sekuntia, tämän ajan jälkeen avaavalle veneelle annetaan äänimerkki, joka vapauttaa avaavan veneen ja kumivene jää kellumaan paikalleen ja kumiveneessä oleva punainen lippu muodostaa lähtölinjan. Linja pysyy auki vielä ajan joka on 4 minuuttia lähtöviestistä.

10 SEURAAVAN RATAOSUUDEN MUUTTAMINEN

10.1 Kilpailulautakunta ei muuta rataa lähdön aikana.

11 MAALI

11.1 Maalilinja on kilpailulautakunnan aluksessa olevan salon, jossa on oranssi lippu ja maalimerkin (punainen lippu, sama kuin lähdössä) radanpuoleisen reunan välissä.

12 ENIMMÄISAJAT

12.1 •Merkin 1  Enimmäisaika ensimmäiselle veneelle merkin 1 ohittamiseen on 30 minuuttia.  •Maaliintuloaikaikkuna Enimmäisaika veneille tulla maaliin sen jälkeen, kun ensimmäinen vene on purjehtinut radan ja tullut maaliin on 15 minuuttia.

12.3 Veneet, jotka eivät tule maaliin Maalintuloaikaikkunan kuluessa kirjataan ilman tutkintaa ei maaliin tulleiksi (DNF).Tämä muuttaa sääntöjä PKS 35, A4 ja A5.

13 PROTESTIT JA HYVITYSPYYNNÖT

13.1 Protestilomakkeita saa kilpailutoimistosta. Protestit, hyvityspyynnöt ja tutkinnanuusimispyynnöt pitää toimittaa sinne protestien määräaikaan mennessä.

13.2 Kunkin luokan protestien määräaika on 60 minuuttia siitä, kun viimeinen vene on tullut maaliin päivän viimeisessä purjehduksessa tai kun kilpailulautakunta viestittää, että tänään ei enää kilpailla, jolloin myöhempi määräaika pätee.

13.3 Ilmoitustaululle pannaan 30 minuutin kuluessa protestien määräajasta ilmoitukset, joissa kilpailijoille tiedotetaan tutkinnoista, joissa he ovat asianosaisia tai nimettyjä todistajia, ja missä tutkinnat pidetään.

13.4 Ilmoitus kilpailulautakunnan, teknisen lautakunnan tai protestilauta-kunnan protestista pannaan ilmoitustaululle PKS 61.1(b) mukaiseksi ilmoitukseksi veneelle.

13.5 Viimeisenä aikataulun mukaisena purjehduspäivänä protestilautakunnanpäätökseen perustuva hyvityspyyntö on toimitettava viimeistään 30 minuuttia sen jälkeen kun päätös on pantu ilmoitustaululle. Tämä muuttaa PKS 62.2:ta.

13.6 Protestit käsitellään tarvittaessa sunnuntaina.