Junioritoiminta

Ilmoittaudu vuoden 2024 Junnuleirille!

Junnuleiri 2024 järjestetään 25.-28.7.2024 Vene-71ry retkitukikohdassa, Näsijärven Taulasalon saaressa.

Seuramme tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua veneilyn saloihin. Oppia uusia taitoja ja kokea hienoja elämyksiä sekä veneilyn riemua mukavalla porukalla. Kesän aikana on tarkoitus tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus osallistua junnuleirin lisäksi, myös pidempään veneretkeilyyn. Opettaa heille tarvittavia tietoja ja taitoja, jotta heillä myöhemmin on riittävää osaamista myös itsenäiseen veneilyyn.

Junioripurjehduksessa tutustutaan kevytveneillä, eli optimistijollilla purjehdukseen, kuten myös isompiin retkiveneisiin ja niissä toimimiseen isommalla miehistöllä.

Käytännön veneenkäsittely- ja purjehdustaitojen lisäksi toiminnassa harjoitellaan mm.

  • satamissa toimimista
  • veneilysääntöjä ja turvallista vesillä liikkumista
  • vesipelastusta ja ensiaputaitoja
  • jokamiehensääntöjä sekä luonnon huomioimista
  • purje/moottoriveneen itsenäinen hallinta

 

Ryhmän vetäjinä toimivat aina pitkän veneily- ja purjehduskokemuksen omaavat ohjaajat sekä apuohjaajina on mukana myös pidemmälle purjehduksessa edenneitä nuoria.

Pidempään mukana toiminnassa olleille nuorille löytyy myös mahdollisuuksia tutustua useampiin venetyyppeihin sekä oman kiinnostuksen mukaan osallistua kilpailuihin, joita purjehditaan sekä kevytveneillä (yksilöpurjehdus) että isommilla kevyt- tai köliveneillä (2-10 hengen miehistöt).

Nuorten kesäleiri on yksi kauden kohokohdista. Pitkän viikonlopun mittainen leiri järjestetään seuran retkisatamassa Taulasalossa, Näsijärven rannalla. Sataman suojaisa laguuni ja ilta-auringossa kylpevä rantasauna tarjoavat mahtavat puitteet nauttia luonnosta, yhdessäolosta ja leireilystä teltta- tai venemajoituksella

Leirin tarkoituksena on antaa jokaiselle veneilystä ja luonnosta kiinnostuneelle lapselle mahdollisuus päästä tutustumaan purjehdukseen ja viettää pitkä viikonloppu luonnon helmassa.

Leirin aikana vietetään yhteinen iltanuotio, johon ovat kaikki vanhemmat ja vieraat tervetulleita.

KALUSTO
Leiriläisillä on käytössä erilaisia jollia sekä kevytveneitä.

YÖPYMINEN
Leirillä yövytään teltoissa ja veneissä. Majoittuminen ja kuljetus leirille sovitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET

Yhteystiedot päivitetään myöhemmin.